Saturday, December 15, 2007

stranded > muadzam

muadzam being like pulau u noe?heh..if nak blk hometwn kne nek rakit (merapu je).. n kadang2 rase cm kat oversea la an sbb tmpt nye sungguh sejuk!!!hujan nonstop...

13/12 ; aftA klas (1pm) g balai polis,then tanye jln maner bukak ag menuju KL..polis ckp, al the jalan sudah tutup (saya rase sungguh tak marah la an n suddenly ternanges..hahah), n bekalan makanan smua dh smpai,tapi nak blk sangat,then called papa!!! n dgn braninye kawan saya(zaf) driv ikut kuantan, so dapat ar redah banjir n jambatan yg polis kate runtuh konon nye...setibenya kat kuantan lak karaknye jln tutup,hahaha bes gle la an?dah tau pn!!polis gak cakap!! n papa suh nek flight n kawan yg len2 ikut jln alternativ yg len..it tks around 10-12hrs,if m not mistaken, n pa tak bg join gak sbb d jln tu pn flood gak..then i overnite kat greenleaf ngan nina sbb al tiket fully buk!!

14/12 ; huhu, flight pkul 7:50pm,n very3 boring + ngan takde keje,aftA chekout kami lepak megamal...haha..so ader an keje ngan invest 'sum' duit kat fasfud..huhu..okey around ptg2 g airport n ............. hahaha,tak mo ckp tp nak tulis je,saya sungguh la jakun an nengok aeroplan..lagi jakun bile nek flight memlm ni n so mandy moore gambar i amek!! tp pix takley ltak kat sini sbb muke kejakunan sungguh klaka...haha..huh mcm tak pnah nek plan je.yes,pnah nek tp bkan mlm2 n skitar malaysia.. :) 8:20pm we arrivd kat KLiA,hanya 15mins je nak smpai pn...wich it cost for d tiket rM215 lolz!! then i lpak2 kat atas..kLia is one of my fevret tmpt i cal 'usya2'...n 'imbas2'...ok2,meh saya story2 skit >>>flood

  1. actly muadzam suam2 banjir,hanya kaki je tenggelam air banjir ke tu?tak kot,haa!!!tau ak?abes kasut i tau..terkupas2 kulit dia n tapak nye cm nak tertanggal2 sbb asyik msk air je..okey2,tak pntg~~~eyh klas pn banjir gak!haaah...abes bj kurung ku bsh!!!
  2. al d tasek2(pnuh air) included tanah2 rendah(jd tasek)..n m'jdkn U i sungguh manyk tasek!!!
  3. okey,ader 4 JLN je ke KL, tru segamat or keratong or rompin or kuantan n smua dh jd air~~~~~erm, saya tak berkesempatn nek sampan,kwn yg len kate besh sbb ley amek manyk gamba n saya tak dpt wat cm2..huhu bes ke tu?tak heran pn..(tp ader ar skit2)

okey,ke'prasaAn'an=pengajaran terhadap banjir>>> al student rajen nk wat solat hajat mintk banjir surut.u noe wat?if ther es no banjir,menen dat no solat hajat rite?so kekadang mcm bgs gk la an sbb ley increase an level of taQwa!!sbb, org tak pnah solat pn ley nak blaja solat la an..iaitu solat hajat...ag satu,i dunNo hw many people outside ther yg wat solat hajat gak la an tuk org2 kne banjir eventho tmpt 'kamu' tak banjir....sbb sblm saya 'dilanda' flood ni,saya hanya nengok kat tV je umah org banjir.so i hop pas2 nie i ley wat solat hajat tu org len..InsyAllah..n 'kamu' smua pn k?

p/s: i dapat baju + sua + kasut+ mcm2 yg NEW~~+ tket + hotel+mkn bes2 (sponsA frm my parents)~~so, Alhamdulillah.n thanks 4 d bah :)

3 comments:

ark said...

sbaik slmt.alhamdulillah

nadz said...

:) heh

hidup sihat said...

heh..time susah baru sumorang nak cari sejadah~